NOVÁ KIA STONIC

21.09.2017 14:35

Společnost KIA představila na Evropské předpremiéře v Amsterdamu nový poutavý a sebejistý kompaktní crossover Kia Stonic! Tento důležitý model má rozšířit modelovou řadu a získat nové zákazníky v rychle rostoucím segmentu malých vozů SUV. Nejatraktivnější model ve zmíněné dynamicky rostoucí třídě se opírá o jedinečnou záruku spolehlivosti a kvality značky Kia.

Kia Stonic nabízí nejširší možnosti úprav na přání zákazníka v historii značky

Zbrusu nová Kia Stonic
Zbrusu nová Kia Stonic

Nejrozsáhlejší možnosti zákaznických úprav se týkají interiéru i exteriéru. I když patří Kia Stonic k vůbec nejpozoruhodnějším designovým ztvárněním značky, stále si zachovává svůj jasně rozpoznatelný charakter a to především díky tygří masce chladiče. Pevná a lehká karoserie spojuje ostré horizontální křivky s jemnějšími plastickými povrchy. Pro budoucí zákazníky je však nejdůležitější možnost úprav na přání. Od dvoubarevného lakování střechy, kde si zákazník bude moci vybrat až z 20 dvoubarevných kombinací, včetně pěti výrazných barevných variant střechy, po specifické úpravy interiéru v řadě pestrých barevných paketů.

Pohon zajišťují lehké motory o nižším zdvihovém objemu

Zcela nová Kia Stonic nabídne lehké maloobjemové benzínové i naftové motory s přeplňováním. Tyto motory budou vždy ve spojení s manuální převodovkou pro zajištění nízké spotřeby paliva a maximálního požitku z jízdy. Zákazníci si budou moci vybrat mezi lehkým motorem Kia 1,0 litru T-GDI s přímým vstřikováním paliva, který zajistí výkon 120 koní, anebo benzínovými motory 1,25 nebo 1,4 litru s atmosférickým plněním a vícebodovým vstřikováním paliva (MPI). Nesmíme zapomenout zmínit ani hospodárný vznětový agregát 1,6 litru, který nabízí nejnižší emise v rámci celé řady.

Příjemná a sebejistá jízda za všech podmínek

Majitelé se mohou těšit na příjemný pocit za volantem, vysokou jízdní stabilitu a okamžitou zpětnou reakci, za což vděčí řadě nových podvozkových technologií a preciznímu doladění řízení.  Kia Stonic s pohonem předních kol dopřeje pohodlnou a sebejistou jízdu skutečně za všech podmínek. Ve standardní nabídce nalezneme elektronické řízení stability vozu (ESC), či stabilizační systém VSM (Vehicle Stability Management) mezi jehož specifické funkce patří vektorování točivého momentu pomocí přibrzďování kol, regulace brzd při průjezdu zatáčkami nebo funkce pro zvýšení stability jízdy v přímém směru.

Kabina crossoveru Stonic klade vysoký důraz na technologie a ergonomii

Vůz nabídne řadu systémů palubního infotainmentu, zaměřených na zvýšení bezpečnosti, pohodlí a praktičnosti. Ve standardní výbavě nalezneme systémy Apple CarPlay™ a Android Auto™ pro bezproblémovou spolupráci mezi chytrými telefony a dotykovým systémem palubního počítače. Mnoho nových technologií se zaměřuje na zvýšení pohodlí a praktičnosti, například vyhřívání předních sedadel, automatický tempomat a bezklíčový vstup.

Z venku kompaktní, uvnitř překvapivě prostorný
Z venku kompaktní, uvnitř překvapivě prostorný

Z venku kompaktní, uvnitř překvapivě prostorný

I přes kompaktní vnější rozměr nabízí Stonic celé posádce opravdu dostatek prostoru. Díky důmyslně navržené konstrukci mají cestující k dispozici velkorysý prostor pro nohy i nad hlavou a v dané třídě též rekordní šířku v úrovni ramen. Zavazadlový prostor o objemu 352 litrů (VDA) je možné podle potřeby zvětšovat či zmenšovat pomocí dvojité podlahy, což je velmi praktické!

Nejmodernější systémy pro zvýšení aktivní bezpečnosti

Zbrusu nová Kia Stonic
Zbrusu nová Kia Stonic

Zákazníci si budou moci vybrat z několika vyspělých systémů Kia na podporu řízení (ADAS) pod označením DRiVE WISE, navržených k dalšímu zvýšení aktivní bezpečnosti. Rovněž nesmíme zapomenout zmínit nezávislý systém nouzového brzdění (AEB) s rozpoznáváním chodců a prediktivní varování před čelní srážkou (FCA), sledování slepého úhlu (BSD) se systémem monitorování provozu za vozidlem (RCTA) a systém varování při opuštění jízdního pruhu (LDWS). Díky zvýšeným nárokům v oblasti bezpečnosti má Stonic zabudovaný nový systém kombinovaných kamer, asistent dálkových světel (HBA) a rozpoznávání únavy řidiče (DAW).

Jistota za volantem díky pevné a lehké karoserii

Podíl pokrokové vysokopevnostní oceli (AHSS) tvoří plných 51 %! Nový crossover Stonic tak nabízí robustní, bezpečnou a lehkou podlahovou plošinu i karoserii, která je zárukou jistoty i naprostého pohodlí za volantem za všech podmínek.

Zahájení prodeje

Model by se měl na evropských trzích objevit v průběhu 3. čtvrtletí 2017.  Crossover Stonic bude tradičně nabízen s jedinečnou sedmiletou zárukou Kia již ve standardu (s omezením na 150 tis. km).

Zpět