Největší luxus pro boháče je v dodávkách

08.03.2016 09:07

Největší luxus pro boháče je v dodávkách

Brabus Mercedes-Benz Sprinter Business Longue Foto: Brabus Mercedes-Benz Sprinter Business LongueFoto: Brabus

Představte si luxusní auto. Třeba Mercedes-Benz S600. Teď si řekněte, že tohle není moc luxusní a že chcete něco ještě lepšího. Pullman? Jistě. Ale je tu ještě lepší věc. Třeba dodávka Sprinter upravená od Brabusu.

Boháči, manažeři, finančníci – ti nechtějí jen tak obyčejná auta. Když jízda po nudné dálnici, tak v pořádném luxusu, kde se dá odpočívat, relaxovat, ale také pracovat. A jim vychází vstříc nabídka mnoha společností, z nichž asi nejprestižnější je Brabus. A když luxus, tak ve velkém pokoji. Takže pořádně velký Sprinter se zvýšenou střechou a prodlouženým rozvorem, kde je místa opravdu bohatě. Co dalšího? Nic. Od Mercedesu to stačí. Zbytek dodává Brabus.

Je to přehlídka neskutečného luxusu. Začneme u podlahy. Ta je dřevěná. Ne žádná náhrada dřeva. Skutečně dřevěná. Z luxusního dřeva, které si sám zákazník vybere podle svých preferencí designu. Na ní jsou kolejničky, ve kterých jsou umístěny čtyři sedačky čelem proti sobě. Kdo by chtěl víc, může sáhnout po speciální verzi, kde je ještě jedna vyndavací řada.

Brabus Mercedes-Benz Sprinter Business Longue Foto:

Sedadla se mohou směle srovnávat těm z business třídy letecké společnosti Quatar Airlines. Jsou to luxusní křesla elektricky polohovatelná s pamětí pro tři osoby. Jsou vyhřívaná, odvětrávaná, s masážní funkcí, bederní opěrkou a samozřejmě obšitá luxusní kůží nebo alcantarou. Samozřejmostí je také výsuvný podnožník, takže ze sedačky se během chvíle stane lehátko.

Mezi sedadly a po stranách je pak prostor pro takové drobnosti, jako je minibar, kávovar, osm USB 3.0, tři zásuvky 220 V, systémy Dolby audioaparatury o příkonu 1,2 kW, blu-ray DVD, vysokorychlostní internet v systému LTE nebo palubní harddisk. Interiér určitě prosvětlí ohromná 42palcová televize FullHD, pro osobní potřebu pak jsou mezi sedadly dvě malé obrazovky o úhlopříčce 10 palců. A kdyby tohle osvětlení nestačilo, je tu po kabině neskutečných 2700 LED diod, které dokážou měnit barvy v celém spektru a v různých animacích. Hlavní světlo pak pochází z velkého stropního panelu o rozměrech 180 x 90 cm.

Takže luxus opravdu dokonalý. Jediný problém vidíme v samotném autu. Ne, že by nevypadalo luxusně. Brabus se o to postaral dostatečně. Třeba nasazením krásných osmnáctipalcových kol nebo velkého předního nárazníku. Jenže výška auta asi nedovolí vjet do podzemních garáží, které jsou u každého kancelářského centra.

 

 

Zpět